Garážové Libertango

Knihy (Jozef Heriban, 2023) Román o hľadaní zasľúbeného miesta, úskaliach migrácie a v neposlednom rade aj o argentínskom tangu.

TANGO – TANEC – Improvizácia

Knihy Ďalšia z kníh Rodolfa a Glorie Dinzelovcov (Los Dinzel), ktorú v závere roka 2022 vydal tanečník a lektor Ondrej Buranský. Kniha prináša mnoho nových podnetov a inšpirácií pre zlepšovanie sa v tangu.

Moja vlastná Piatoque Milonga

Príspevky Spravil som si vlastnú milongu. Nie sám od seba, bola to súhra náhod. Po rokoch tancovania po najrôznejších milongách po celej Európe som si povedal, že by bolo dobré...

Odmietnutie v tangu

Príspevky Niektoré situácie prinášajúce tanečné odmietnutia sú trápne, iné zasa humorné, ba až groteskné, môžeme si za ne zaslúžene sami, alebo sa do nich dostaneme náhodou, či neprávom. Ako v živote.

Disociácia

D, Slovník Znamená: je to proces, kedy horná časť tela (hruď) a dolná časť tela (panva) sú vytočené v rôznom uhle v horizontálnej rovine, pričom bodom oddelenia je oblasť pásu. Zobraz abecedu Disociácia je veľmi dôležitá pre správne a funkčné prevedenie mnohých rotačných figúr ako napríklad ocho alebo molinete. Disociácia umožňuje urobiť...

Rozlúčka s Helenkou

Príspevky V piatok 3. júla 2020 nás po vážnej chorobe navždy opustila Helena Žitňanová, jedna z najvýznamnejších osobností tangovej scény na Slovensku. Posledná rozlúčka s Helenkou sa konala vo štvrtok 9.7.2020 v bratislavskom Krematóriu.