Tango Argentino Club (Tangoclub / Granada)

Učitelia: Tereza Schwarzová, Jozef Granec, Rastislav Granec a ďalší regionálni lektori
Stránka: www.tangoclub.sk (stránka býva aktualizovaná len príležitostne)
Facebook: Stránka, Profil a Skupina

Kontakt: tangoclubsk@gmail.com alebo 0910 919 604

Táto škola argentínskeho tanga sa hrdí oficiálnym zastúpením školy „Dinzel International“ sídliacej v Buenos Aires, podľa ktorej systému aj vyučuje. Na začiatku pôsobila najmä v Bratislave a Trnave, neskôr svoje aktivity rozšírila aj do ďalších miest Slovenska, pričom v niektorých mestách sú lektormi skúsenejší žiaci školy. Nové pravidelné kurzy škola otvára spravidla začiatkom septembra alebo aj v ďalších mesiacoch.

V Bratislave škola aktuálne vyučuje v priestoroch Beija Flor Coffee Lounge & dance school, Vajnorská 98G, Bratislava.

Škola organizuje aj milongy, aktuálne sa konajú najmä v Bratislave v priestoroch Kafé Scherz (Palisády 27) vo formáte crossover milonguita/practilonga a príležitostne aj v iných mestách.

Z histórie:

Tangoclub založili a školu viedli Tereza Schwarzová a Jozef „Dodo“ Granec, okrem nich v nej vyučoval tanečník Pavel Moisés a argentínsky lektor Miguel Sumaria. Súčasnými lektormi Tangoclubu sú opäť Tereza a Dodo (vyučujú v Trnave a v Nitre), spolu s jeho bratom Rastislavom, ktorý vyučuje v Bratislave a príležitostne aj v Piešťanoch. Ich tím postupne rozširujú odchovanci školy v ďalších mestách Slovenska.

TangoClub v období jesene 2009 až do konca roka 2013 sídlil v klubových štýlovo upravených podzemných priestoroch v budove bývalej ŠUP-ky (Palisády 51) v Bratislave, kde okrem kurzov organizoval aj pravidelné piatkové milongy. Od februára 2014 škola pôsobila v priestoroch historickej budovy ZŠ Hlboká cesta. V septembri 2015 svoje kurzy a praktiká škola presťahovala do priestorov „Tanec v meste“, Tehelná 26 (v budove polikliniky, 1. poschodie), Bratislava – Nové Mesto. Od septembra 2016 do júla 2017 škola vyučovala v priestoroch Café Studio, Nedbalova 14, Bratislava (na rohu s Laurinskou ul.). Od augusta 2017 sa jej výuka presunula do priestorov reštaurácie Metropol (Mickiewiczova 61 – na križovatke so Špitálskou, resp. na kraji Amerického námestia) v Bratislave, potom opäť v Café Studio a neskôr v priestoroch Kvet života (najprv pod názvom Lotus centrum). Od zimy 2017/2018 škola vyučovala najmä v priestoroch reštaurácie Café Studio, Nedbalova 14, Bratislava (na rohu s Laurinskou ul.) alebo v priestoroch Kvet života (Župné námestie 9). Neskôr sa kurzy školy aj milongy konali v priestoroch reštaurácie Manderlák (Námestie SNP 23), v rokoch 2021-2022 v Kafé Scherz (Palisády 27).

Od septembra 2014 škola začala po dlhšej prestávke pôsobiť opäť aj v Trnave a od jari 2018 Dodo a Terezka vyučujú tango aj v Nitre a ďalších mestách.

 
Pridajte svoj názor